top of page

Cupping s Father's Coffee Roastery + cuppingová lžíce zdarma

Zveme vás na druhý cupping [kapink] u nás ve Friends ve spolupráci s ostravskou pražírnou Father’s. Během cuppingu, kterým nás provede zkušená baristka Tereza Karkošková ochutnáme výběrové kávy z jejich aktuální nabídky, naučíme se je porovnávat, rozpoznávat jejich vůně, chuťové profily a hodnotit je na základě přesně stanovených kritérií. Na oslavu zahájení naší kávové cesty každý účastník dostane jako dárek naší cuppingovou lžíci s logem :) 

Termín

Úterý 25.03.2024

Začátek: 17:00

Délka: 1,5 hod.

Cena

350 Kč

Adresa

nám. Míru 2, 602 00 Brno

Zbývají 3 místa

DSC05757.jpg
IMG_9047.JPG

Co je cupping?

Česky řečeno hrníčkování. Zjednodušeně se jedná o degustaci kávy, je to metoda hodnocení její kvality a chuťových vlastností, která s obměnami funguje už stovku let. Pří cuppingu se hodnotí na základě jejího aroma, chuti a dochuti. Do šálků se za stejných podmínek (mletí, gramáž, teplota vody) nachystají vzorky různorodých odrůd i zpracování kávových zrn a pomocí speciální cuppingové lžíce se "srká" připravený nápoj. 

Jedná se o standardní postup v kávovém průmyslu, který používají pražírny, nákupčí a další profesionálové k určení kvality a vlastností kávy před nákupem nebo po pražení. Proces cuppingu je pro pražírny kávy důležitým krokem v procesu kontroly kvality, protože jim umožňuje určit silné a slabé stránky různých káv a informovaně rozhodovat o tom, které z nich koupit a jak je pražit. Je to možnost, jak ochutnat různé druhy kávy a jejich zpracování, srovnat je mezi sebou, zjistit, co vám chutná více nebo méně, a ve výsledku si ulehčit budoucí výběr.

Pro koho je cupping?

Pro kohokoli, kdo má rád kávu a rád by otestoval své senzorické schopnosti. Je to skvělý senzorický trénink pro začátečníky i profesionály. Není třeba se bát, množství kofeinu na pozdní odpoledne, je běžnou praxí, že se vzorky plivou do připravených kelímků :)

Kliknutím na Odeslat souhlasíte s Obchodními podmínkami

Rezervace

bottom of page